Open leermateriaal: zelftests blijven gratis!

Toen dit najaar in deze WordPress-website een upgrade werd uitgevoerd naar PHP8 werkte de plugin Wp Pro Quiz plotsklaps niet meer goed. PHP staat voor Hypertext PreProcessor en speelt een belangrijke rol in het creëren van dynamische webpagina’s.
Met de WordPress-plugin Wp Pro Quiz zijn alle interactieve zelftests voor verschillende leermethoden voor het laboratoriumonderwijs ontwikkeld. De upgrade naar PHP8 had tot gevolg dat de zelftests op de website vastliepen. Een vervelend probleem, omdat studenten hun kennis niet meer zelf konden testen.
Gelukkig kwam er hulp vanuit India. Yuvayana heeft PHP 8-ondersteuning toegevoegd aan de plugin Wp Pro Quiz. De zelftests voor de onderstaande leermethoden zijn nu PHP8 compatibel:
– Biologie voor Analisten,
– Basisvaardigheden Microbiologie en
– Basisvaardigheden Biologie .

De ontwikkeling en het onderhoud van deze websites kost veel tijd en geld. Met de verkoop van de bijbehorende leerboeken kunnen deze kosten gelukkig worden gedekt. En kunnen de zelftests als open leermateriaal gratis gebruikt blijven worden.

Wellicht ten overvloede meld ik dat het gebruik van zelftests wordt gezien als een van de beste leerstrategieën. Om leerstof goed te onthouden toont onderzoek aan dat zgn. retrieval-oefeningen als zelftests en flashcards een enorm verschil kunnen maken. In dit filmpje van Edutopia wordt dat nog eens kort uitgelegd.