0 van 4 vragen beantwoord
Vragen:
- 1
- 2
- 3
- 4
Informatie
Als je dit experiment hebt uitgevoerd kun je met deze quiz je achtergrondkennis testen.
You have already completed the Test before. Hence you can not start it again.
Test is loading...
You must sign in or sign up to start the Test.
You have to finish following quiz, to start this Test:
Resultaten: " Experiment 44 Melkzuurfermentatie: de productie van zuurkool "
0 van 4 vragen correct beantwoord
Uw tijd:
Tijd voorbij
Gemiddelde score |
|
Uw score |
|
-
Niet gecategoriseerd
You have attempted: 0
Number of Correct Questions: 0 and scored 0
Number of Incorrect Questions: 0 and Negative marks 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- Beantwoord
- Beoordeling
-
Vraag 1 van 4
1. Vraag
Bij de productie van zuurkool treedt een successie op van populaties micro-organismen die op de kool aanwezig zijn.
Zet deze successie in de juiste volgorde.-
Aerobe bacteriën die de nog aanwezige zuurstof verbruiken.
-
Fermentatie door Gramnegatieve staafjes die de pH doen dalen tot waarden waarbij alleen melkzuurbacteriën nog goed kunnen groeien.
-
Fermentatie door Grampositieve kokken behorend tot het geslacht Leuconostoc
-
Fermentatie door Grampositieve staafjes behorend tot het geslacht Lactobacillus
Correct
Incorrect
Unattempted
-
-
Vraag 2 van 4
2. Vraag
Bij de productie van zuurkool wordt witte kool in een zoutoplossing gebracht.
Om welke redenen wordt dit gedaan?Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 3 van 4
3. Vraag
Lactobacillus zorgt ervoor dat de witte kool is geconserveerd. Wat is de Gramreactie en de vorm van deze bacterie?
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 4 van 4
4. Vraag
Combineer de bacteriën met de juiste stappen uit het productieproces van zuurkool.
Sorteer elementen
- Enterobacteriaceae
- Leuconostoc
- Lactobacillus
-
voorfermentatie
-
vergisting stap 1
-
vergisting stap 2
Correct
Incorrect
Unattempted