0 van 8 vragen beantwoord
Vragen:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Informatie
Als je dit experiment hebt uitgevoerd kun je met deze quiz je achtergrondkennis testen.
You have already completed the Test before. Hence you can not start it again.
Test is loading...
You must sign in or sign up to start the Test.
You have to finish following quiz, to start this Test:
Resultaten: " Exp 47 HACCP: Enterobacteriaceae in kant-en-klaar maaltijden "
0 van 8 vragen correct beantwoord
Uw tijd:
Tijd voorbij
Gemiddelde score |
|
Uw score |
|
-
Niet gecategoriseerd
You have attempted: 0
Number of Correct Questions: 0 and scored 0
Number of Incorrect Questions: 0 and Negative marks 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Beantwoord
- Beoordeling
-
Vraag 1 van 8
1. Vraag
Een kant-en-klare maaltijd wordt microbiologisch onderzocht op het aantal Enterobacteriaceae. Op de VRBG-plaat met een verdunning van 10-3 groeien 32 KVE.
Wordt dit monster op basis van de microbiologische richtwaarden goedgekeurd?Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 2 van 8
2. Vraag
Als 25 gram saucijzenbroodje met behulp van een stomacher wordt gesuspendeerd in 225 ml steriele verdunningsvloeistof is de verdunning:
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 3 van 8
3. Vraag
Enterobacteriaceae worden geïsoleerd met het selectieve medium Violet Red Bile Glucose (VRBG). Wat zijn de selectieve en wat de electieve componenten in dit medium?
Sorteer elementen
- galzouten (bile) en kristalviolet
- glucose en de pH-indicator neutraalrood
-
Selectief
-
Electief
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 4 van 8
4. Vraag
Welke bacteriën worden in de voedingsmiddelenmicrobiologie meestal gebruikt als indicator-organisme?
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 5 van 8
5. Vraag
Welke bacteriegeslachten worden tot de familie Enterobacteriaceae gerekend?
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 6 van 8
6. Vraag
HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points.
Dit betekent:Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 7 van 8
7. Vraag
Een hazard is een gevaar dat in een product aanwezig kan zijn en vervolgens een bedreiging voor de gezondheid van de consument kan vormen. Het gaat daarbij om microbiologische gevaren (bacteriën), chemische gevaren (schadelijke stoffen) en fysische gevaren (glas, metaaldeeltjes).
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 8 van 8
8. Vraag
Escherichia coli, in de volksmond vaak de poepbacterie genoemd, is een Gramnegatieve staafvormige bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Deze bacteriën hebben daar als doel het lichaam te beschermen tegen andere schadelijke bacteriën. Escherichia coli is in de meeste gevallen dan ook een ongevaarlijke en juist nuttige bacterie.
Correct
Incorrect
Unattempted